Som nyt medlem og når du har betalt dit kontingent (inden 31/12) vil du modtage ét årstryk med det samme, ét hvis du møder op til generalforsamlingen, hvor du derudover deltager i lodtræningen om de indkøbte værker.
Kontingentet er 600,- kr. og alle kan være medlem - både private og virksomheder.
Meld dig ind ved at udfylde formularen her på hjemmesiden og indbetal samtidig kontingentet på 600,- kr. pr. år til konto 6851 1003193 eller MobilePay til 23235
Årstryk 2024
Kunstneren bag årets tryk er Jean-Pierre Blanpain.
Den franske kunstner Jean-Pierre Blanpain er født i Mamers i 1944. Hans malerier er små intense historier malet i varme farver og en let naivistisk stil. Motiverne er mennesker fra hans dagligdag, tjeneren på den lille bistro, sømænd, chauffører eller musikere.
Jean-Pierre Blanpain skriver også børnebøger, digte og essays, som han selv illustrerer.
Men frem for alt er jeg maler, siger han.
Blanpains kunstneriske virke udspringer af 1960’erne, hvor kunst blev til et værktøj for forskellige venstreorienterede ideologier og politiske dagsordener.
Han bor og arbejder i Saint-Clair-sur-Galaure, en lille landsby i Isère.
Jean-Pierre Blanpains værker har for længst fundet vej til private samlinger rundt om i Europa, Canada og USA.
Årstryk 2023
Kunstneren bag årets tryk er Pascal Bordaries:
Pascal Bordaries er født i Orthez i 1961, han bor og arbejder i Drôme. Han er en autodidakt kunstner, der omhyggeligt har studeret de gamle maleres tekniker. Når han forbereder et maleri, tager han udgangspunkt i metoder, der blev anvendes i det ellevte århundredes Italien og senere i det hollandske genremaleri.
Pascal Bordaries maler instinktiv og med sikre linjer, der afslører sans for design og materiale. Han arbejder med en palet af lyse farver i mere eller mindre uigennemsigtige lag – en teknik, der leder tankerne hen mod Paul Klee. Han skraber og sliber i overfladen for at givet maleriet struktur.
Pascal Bordaries maler, som når han dyrker sin have. Man fornemmer sveden på hans pande og solen i hans øjne, når et nyt værk begynder at spire på lærredet. Det tager det tid og kræver mange refleksioner, inden kunstneren tilsår sit lærred med de farver og former, der herefter vokser frodigt frem, gødet af hans inspiration.
Årstryk 2022
Kunstneren bag årets tryk er Kirsten Bøgh:
Kirsten Bøgh (f. 1962) er en sand mester i interiørmaleri. De motiver, som hun oftest arbejder med i sine malerier, er blomsterbuketter, stilleben og interiør.
Blomsterbuketten fordi den beskriver et stykke kultiveret natur. Noget organisk og vildt, der bliver ordnet og bruges dekorativt i den hjemlige sfære.
Stillebenet bruger Kirsten Bøgh i en kombination med mønstre fra persiske tæpper. På den måde arbejder hun med det rum, som strukturer fra den nære virkelighed skaber i forhold til ornamenter fra en fjern kultur.
På samme måde arbejder Kirsten Bøgh med interiøret. Hun lader det koloristiske spil og farvens lys boltre sig på fladen. Indimellem opstår et rum, der i fraværet af mennesker inviterer til, at vi selv træder ind og tager plads. Andre gange står vi blot som tilskuere til et tableau – en uopnåelig drøm. Kirsten Bøgh er optaget af at male de genstande, vi omgiver os med. Det kan være designstole eller den gamle bløde lænestol. Hun går gerne på jagt i tidens boligmagasiner og finder forskellige elementer, som hun kan bruge i sine malerier.
Kirsten Bøgh er for øvrigt uddannet på Det Fynske Kunstakademi fra 1991 til 1996.
Årstryk 2021
Kunstneren bag årets tryk er Anders Moseholm, der både herhjemme og i udlandet især er kendt for sine malerier med storbymotiver.
Anders Moseholm (f. 1959) er uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi (1989–1996) og School of Visual Arts i New York (1994).
Siden oldtiden har menneskene forsøgt at fortolke virkeligheden gennem billeder. Da fotografiet blev opfundet i 1839, skete der en markant ændring i vores opfattelse af billedgengivelse. Fotografiet var resultatet af en teknisk proces, som man anså for at være en objektiv gengivelse af motivet. Fotografiet har ændret den måde vi oplever billeder på, og Moseholms malerier kan ses som et modsvar til fotografiet. Hvor fotografiet indfanger øjeblikket, skildrer Anders Moseholm en tilsynekomst, et billede, som både kan være en erindring og ren drømmeagtig fantasi. Anders Moseholm maler utopia og prøver at undgå alt for specifikke referencer til kendte bygninger og bestemte steder. Mest af alt udtrykker hans billeder stemninger af don’t push me cause I am close to the edge. Ikke i desperat forstand, for dét at være tæt på kanten er ikke det samme som at falde ud over den.
Årstryk 2020
Årets årstryk er lavet af Anne Brérot, der bor og arbejder i Lyon, Frankrig og er født i 1962 i Angers.
Hun er uddannet ved kunstakademiet i Aix-en-Provence og har i mere end tyve år udstillet i Paris, Annecy, Metz og Lyon.
Hun har deltaget I internationale kunstmesser som f.eks. Art Karlsruhe.
Anne Brérot dyrker landskabs- og figurmaleriet. Hun bor og arbejder i Lyon, Frankrig.
Kunstneren Anne Brérot (f. 1962) er uddannet ved kunstakademiet Aix-en-Provence. Hun beskæftiger sig med landskab, figurmaleri og portrætter. Anne Brérot har udstillet bl.a. i Paris, Annecy, Metz og Lyon i Frankrig, men har også deltaget på internationale messer, såsom Art Karlsruhe i Tyskland, og The Affordable Art Fair i New-York og London. I nogle af Anne Brérots værker har hun benyttet genbrugsmaterialer bl.a. pap. Den specielle struktur fra pap giver malerierne en kant, et råt udtryk, som f.eks. ses i maleriet ”Les amis”.
Årstryk 2019
Årets kunstner er Gitte Degnemark med fire tryk, som kan ses herunder. Litografi nr. 1 og nr. 2 måler 35,5x28 cm, mens nr. 3 og nr. 4 måler 38x27 cm.
Gitte Degnemark brænder for portrættet.
Ikke bare det at gengive et ansigt, men det at udforske mennesket bag ansigtet og tilføje stemning, ord eller figurative detaljer, der gør værket til en totaloplevelse.
Årstryk 2018
Årets kunstner er Lene Frederiksen med fire tryk, som kan ses herunder. Årstrykkene måler 26,5 x 24 cm.
Ihærdig, målrettet og viljefast er egenskaber som uden besvær kan hæftes på kunstneren Lene Frederiksen.
Som ung startede Lene med at udforske papirets mange muligheder, og det kom til udtryk i fine papirklip, men snart blev det reliefbilleder bygget op af håndgjort papir, som blev hendes særkende.
At man så ikke altid kunne læse skriften, gjorde ikke så meget. Nysgerrigheden blev vakt, og man kunne gå på opdagelse. I sin søgen efter nye udfordringer har Lene gennem de seneste år kastet sig over fotografi og maleri.
Årstryk 2017
Årets kunstner 2017: Pierre Bonetto med fire tryk, som kan ses herunder. Årstrykkene måler 36,5 x 27,5 cm.
Den franske kunstner Pierre Bonetto er født 1954 I Lyon.
Han viste meget tidligt talent for tegning og en stor interesse i kunst. Da han femten år gammel bladrede gennem et ugeblad, faldt hans øjne på et maleri af Pablo Picasso.
Det var et visuelt chok og en åbenbaring: nu vidste han, han ville være kunstner. Men hans far ville ikke give sit samtykke. Men da Pierre Bonetto senere forelsker sig i en kvindelig kunstner, begynder han endelig at male selv.
Instinktivt begynder han med blomsten, som han genfortolker, dekonstruerer og stiliserer. Med tiden har Pierre Bonetto opbygget sit eget fantastiske herbarium.
2016
Årets kunstner 2016: Anne Brérot bor og arbejder i Lyon, Frankrig og er født i 1962 i Angers.
Hun er uddannet ved kunstakademiet i Aix-en-Provence og har i mere end tyve år udstillet i Paris, Annecy, Metz og Lyon.
Hun har deltaget I internationale kunstmesser som f.eks. Art Karlsruhe.
Anne Brérot dyrker landskabs- og figurmaleriet. Hun bor og arbejder i Lyon, Frankrig.
Kunstneren Anne Brérot (f. 1962) er uddannet ved kunstakademiet Aix-en-Provence. Hun beskæftiger sig med landskab, figurmaleri og portrætter. Anne Brérot har udstillet bl.a. i Paris, Annecy, Metz og Lyon i Frankrig, men har også deltaget på internationale messer, såsom Art Karlsruhe i Tyskland, og The Affordable Art Fair i New-York og London. I nogle af Anne Brérots værker har hun benyttet genbrugsmaterialer bl.a. pap. Den specielle struktur fra pap giver malerierne en kant, et råt udtryk, som f.eks. ses i maleriet ”Les amis”.
2015
Årets kunsner 2015: Erik Clausen er født 7. marts 1942 i København.
Multikunstneren - filmskaber, skuespiller, forfatter, musiker, gøgler, kunstmaler og cykelrytter - Erik Clausen er kendt af de fleste. Clausen, der voksede op i Sydhavnen bliver uddannet som maler, men har sjældent arbejdet som sådan da livet som kunstmaler og filminstruktør og skuespiller har skubbet det oprindelige erhverv i baggrunden.